30 de set. 2012

El dret a la ciutat: Moll de la Fusta

Els barcelonins estem perdent el control sobre l'espai públic. El dret a la ciutat és també un dret que cal reivindicar com a fonamental per exercir al ciutadania. I que no es confongui Ciutadà amb Consumidor. Veiem un exemple.

Diumenge 30 de setembre: festival aeri a les platges de Barcelona. Per arribar he de passar pel Moll de la Fusta... Pas barrat! El Saló Naútic ocupa la part del passeig que dóna al mar i només és possible travessar comprant entrada (o amb invitació).
Quan hi ha festivals a la zona, o bé són gratuïts o bé deixen el pas lliure en la zona litoral. Ara tot l'espai ha estat mercantilitzat i ni tan sols el pailebot del Museu Marítim hi pot ser. Suposo que és la manera en què volen acostumar-nos al nou port que vindrà si tira endavant la reforma del Port Vell.

Agafo la via B: anar pel passeig d'Isabel II, la part superior del Moll de la Fusta. Quina serà la sorpresa al veure una altra fira: la Fira Nuvis.

Aquí l'accès és gratuït però si la ciutadania vol evitar el bombardeig publicitari haurà de caminar pel carril bici perquè les carpes ocupen tota la part dels vianants... I jo per on passo?

Mentrestant, les colles de cors de la Barceloneta desfilen pels carrers del barri repartint caramels per celebrar Sant Miquel. Ocupació ciutadana de l'espai, col.lectiva, festiva, gratuïta, generadora d'identitat, no exclusiva... Quina diferència, no?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada